🔹تغذیه یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار بر ارتقای سلامت جامعه است که برای همه افراد بشر از بدو تولد تا لحظه مرگ ملموس است.
🔹رژیم درمانگران (کارشناسان وارشد ودکترای تغذیه) یکی از مهره های کلیدی نظام سلامت در پیشگیری و درما ن بیماریها و ارتقاء سطح سلامتی افراد یک جامعه هستند.
🔸سیاست گذاری های کلان تغذیه جامعه تا رژیم درمانی بر بالین بیمار و اصلاح سبک تغذیه افراد برای حفظ سلامتی از جمله وظایف متعدد رژیم درمانگران است.
🔹درطی دو سالی كه گذشت با توجه به شیوع بیماری ناشناخته کووید-19 شاهد تلاش بی وقفه و بدون چشم داشت کارشناسان تغذیه در بخش های درمانی ،بهداشتی و خدمات غذایی بیمارستان ها با هدف شناسایی موارد سوء تغذیه ،تنظیم رژیم های غذایی مناسب، بررسی تداخلات غذاودارو و ارایه منوهای غذایی بهداشتی و با کیفیت برای تمامی بیماران به ویژه بخش های ویژه و مبتلایان به بیماری کرونا بوده است.
🔸لازم به ذکر است هدف اصلی حمایت های تغذیه ای در بیماران بستری به ویژه بخش مراقبت های ویژه، ارتقا عملکرد ارگان های بدن و پیشگیری از تحلیل آن ها می باشد.
🔹چرا که سوء تغذیه بیمارستانی منجر به افزایش عوارض مختلف متابولیک ،عفونی، نارسایی قلبی و ریوی، تاخیر ترمیم زخم ها و افزایش مدت زمان بستری بیماران هزینه های درمانی خواهد شد.
🔸لذا انجام مراقبت های تغذیه ای صحیح و اصولی بیماران بستری و سرپایی تنها با همکاری تیم درمان (پزشکان متخصص ،پرستاران ،کارشناسان تغذیه و سایر کادر درمان )امکان پذیر خواهد بود.
🔹تلاش رژیم درمانگران در جهت کاهش آلام انسان ها، کمک به همنوعان و کاهش هزینه های درمانی و.طول مدت بستری بيماران می باشد.
( حميده اميني کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان